Αθήνα

Γενικές πληροφορίες για την Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση Οκτ 2011


Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα του νομού Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας. Συγκεντρώνει σήμερα στο κέντρο και στα προάστιά της, βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά, περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας ο οποίος ανέρχεται, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στους 3.074.160 κατοίκους. Το κλίμα της Αθήνας είναι σχετικά ξηρό και έχει ως αποτέλεσμα χαμηλά ποσοστά υγρασίας το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα συνηθίζονται οι βροχές.

Στις ανατολικές και νότιες ακτές του νομού σχηματίζονται αρκετές παραλίες οι οποίες συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, κυρίως κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά και τουρίστες που κάνουν εδώ μια στάση πριν καταλήξουν στα νησιά.

Η περιοχή των Αθηνών κι ευρύτερα της Αττικής είναι κατάσπαρτη με μνημεία από όλες τις φάσεις της ιστορίας της από την προϊστορία μέχρι τα νεώτερα χρόνια. Είναι κατάλοιπα των ανθρώπων και των πολιτισμών που είτε αναπτύχθηκαν, είτε πέρασαν από εδώ σε κάποια περίοδο. 

Η ίδια η Αθήνα είναι κατάσπαρτη από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Ο λόφος της Ακρόπολης των Αθηνών αποτελεί ένα σημείο διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έρχονται να ανέβουν εκεί, να επισκεφτούν το νέο μουσείο της Ακρόπολης και να θαυμάσουν τα μοναδικά αυτά μνημεία ενός μεγάλου πολιτισμού.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.