Βαρκελώνη

Γενικές πληροφορίες για τη Βαρκελώνη.

Τελευταία ενημέρωση Οκτ 2011


Η Βαρκελώνη είναι πόλη της Ισπανίας και πρωτεύουσα της κοινότητας της Καταλονίας. Βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου, 166 χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα και 120 χιλιόμετρα νότια των Πυρηναίων, σε μια πεδιάδα που οριοθετείται από τους ποταμούς Llobregat στο νότο και Besòs στο βορρά. Η απογραφή πληθυσμού του 2006 έδειξε 1.605.602 κατοίκους.

Πόλη με μακρά ιστορία, ιδρύθηκε κατά τον 1ο αιώνα στην θέση του παλαιοϊβηρικού Μπάρκενο. Κατά τον 2ο αιώνα χτίστηκαν τείχη και η πόλη άρχισε να μεγαλώνει ως τμήμα της ρωμαϊκής τότε επαρχίας που είχε όμως πρωτεύουσα την Tarraco, σημερινή Ταραγκόνα.

Το κλίμα της Βαρκελώνης είναι μεσογειακό. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και υγρά, οι χειμώνες ήπιοι. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 18 βαθμούς Κελσίου.

Με αφορμή την ανάθεση της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 η πόλη κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε επίπεδο υποδομών, αφήνοντας το στυλ της παρηκμασμένης βιομηχανικής πόλης. Σήμερα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις για τουρισμό του Σαββατοκύριακου και όχι μόνον.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.