Αντίπαρος

Αξιοθέατα σε Αντίπαρο

Τελευταία ενημέρωση Φεβ 2012


 • Το νησί Δεσποτικό με τα αρχαιολογικά ευρήματα, Η αρχαιολογική σκαπάνη, στο νησάκι Δεσποτικό, έφερε στο φως τμήματα ενός αρχαίου ναού των κλασικών χρόνων, ένα αρχαϊκό δωρικό κιονόκρανο, μαρμάρινα τμήματα κτιριακών συγκροτημάτων, ειδώλια αλλά και πλήθος από αντικείμενα. Αν και ακατοίκητο στη σύγχρονη εποχή, το Δεσποτικό γνώρισε ημέρες δόξας και έντονης ανθρώπινης παρουσίας και συνδέεται στενά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την ιστορική εξέλιξη του Αιγαίου.
   
 • Το Σπηλαίο των Σταλακτιτών, Βρίσκεται στο Ν.Α. μέρος της Αντιπάρου στο λόφο του Αη Γιάννη, σε ύψος 177 μ. από τη θάλασσα. Το σπήλαιο της Αντιπάρου παρουσιάζει διεθνές ενδιαφέρον γιατί είναι πολύ μεγάλο, έχει θαυμάσιο και πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό στολισμό, έχει ελεύθερη ορατότητα σ' όλο του το χώρο και συνδέεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα.
   
 • Το Κάστρο της Αντίπαρου χτίστηκε στις αρχές του 1440. Είναι η στιγμή που το νησί έρχεται στα χέρια της Maria Somaripa, που παντρεύεται τον ευγενή Lorentano.

  Φέρνει αγρότες στο νησί με δικά του έξοδα, και χτίζει το κάστρο κοντά στη θάλασσα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν 24 διόροφα σπίτια μέσα στο κάστρο, 24 μονόροφα στον Ζώπυργο, και 16 διόροφα στην ενδότερη ζώνη. Αν υπολογίσουμε 4-5 ανθρώπους σε κάθε οικία, πρέπει να ήταν σε σύνολο περίπου 500. Η μόνη είσοδος ήταν από τη νότια πλευρά όπου βρίσκεται η πύλη γοτθικού ρυθμού.

 • Το λαογραφικό μουσείο
   
 • Μικρά εξωκλήσια επάνω στην αμμουδιά κτισμένα αλλά και στη κορυφή του βουνού με πανοραμική θέα
   
 • Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο, στην Φανερωμένη

 

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.