Διαμονή στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα και οι γύρω περιοχές διαθέτουν μοναδικά ξενοδοχεία και ζεστούς ξενώνες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Οι ξενοδόχοι σας περιμένουν για να σας περιποιηθούν. Υπέροχα κτίσματα φτιαγμένα σε τόπο γεμάτο ιστορία και ομορφιά. Ρομαντικά σαλέ, πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σας υπόσχονται τέλεια διαμονή και συγκινήσεις.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα

Τελευταία ενημέρωση Οκτ 2011


Τα Καλάβρυτα, πρωτεύουσα του Δήμου Καλαβρύτων, βρίσκονται 77χμ νοτιοανατολικά της Πάτρας.

Είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλης της Αχαΐας, χτισμένη σε ύψος 756 μέτρων ακριβώς στο σημείο του αρχαίου Κύναιθα. Για να φθάσετε μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο από Χαλανδρίτσα ή τη θαυμάσια διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Τα Καλάβρυτα είναι ένας δημοφιλής προορισμός, διάσπαρτος από μνημεία που θυμίζουν τη μακρά ιστορική του διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο καθώς διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα λόγω κυρίως του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Οι επισκέπτες των Καλαβρύτων μαγεύονται από τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αρχαίων Λουσών με τους Μυκηναϊκούς τάφους και το ναό της Αρτέμιδος, τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρυτινών, το ιστορικό Δημοτικό σχολείο, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Μακελλαριάς, Αγίου Νικολάου Βλασίας, το Εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα μνημεία της αρχαιότητας και των νεότερων χρόνων.

Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.