Σκιάθος

Παραλίες στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση Οκτ 2011


Παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε στη Σκιάθο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να απολαύσετε στο νησί της Σκιάθου είναι οι φυσικές ομορφιές και οι μαγευτικές της παραλίες, που είναι πάνω από 60 σε όλο το νησί.

Αμπελάκια

Η αμμουδερή παραλία Αμπελάκια μοιάζει να είναι η συνέχεια της φημισμένης παραλίας Κουκουναριές πίσω από κάποια μικρά βράχια και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού σε απόσταση 13,5 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Σκιάθο. Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε τα δέντρα από το περίφημο δάσος με τις Κουκουναριές.

Στον διπλανό στην παραλία τουριστικό οικισμό Κουκουναριές ο επισκέπτης έχει στην διάθεσή του πολλές δυνατότητες για διαμονή και καλό φαγητό. Ο επισκέπτης εδώ μπορεί να απολαύσει την θάλασσα και τον ήλιο, δίπλα ακριβώς από ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα του νησιού, ενώ βρίσκεται και πολύ κοντά στην λίμνη της Στροφιλιάς, ένα υπέροχης μορφιάς υδροβιότοπο γύρω από μια λιμνοθάλασσα.

Η πρόσβαση από την Χώρα, το λιμάνι και το αεροδρόμιο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων μέχρι τις Κουκουναριές, με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα, ακόμα και με ταξί λόγω της μικρής απόστασής της από τη Χώρα. Αν φθάσετε εδώ με σκάφος, θα μπορέσετε να δέσετε στο λιμανάκι της παραλίας στις Κουκουναριές.

Αχλαδιές

Η μεγάλη αμμουδερή παραλία Αχλαδιές βρίσκεται 5,5 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Σκιάθου μπροστά στον ομώνυμο τουριστικό οικισμό που αναπτύσσεται γρήγορα αμφιθεατρικά γύρω από την παραλία. Κατοικείται από λίγους μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τον τουρισμό.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή στον τουριστικό οικισμό γύρω από την παραλία. Ιδιαίτερα αξίζει να προσέξετε τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα όμορφα γραφικά ουζάδικα που θα σας επιτρέψουν να έχετε ένα καλό γεύμα μετά από ένα εξίσου καλό μπάνιο.

Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ευκολίες για το κολύμπι στα καθαρά νερά της θάλασσας, την ηλιοθεραπεία και όλα τα σπορ στην θάλασσα και την αμμουδιά. Είναι πολύ δημοφιλής και προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με πυκνά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα. Επίσης καθημερινά εκδρομικά καϊκάκια εκτελούν το δρομολόγιο της σύνδεσης της παραλίας με την πρωτεύουσα φέρνοντας πολύ κόσμο.

Βασιλιάς

Η όμορφη αμμουδερή παραλία Βασιλιάς βρίσκεται 5 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Σκιάθου στη νότια προστατευμένη από τους δυνατούς βοριάδες ακτή του νησιού, ένα περίπου χιλιόμετρο νοτιότερα από τον Κατσαρό.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή στην περιοχή της παραλίας και στην ευρύτερη περιοχή και πολλές ταβέρνες και αναψυκτήρια προσφέρουν φαγητό και δροσιστικά ποτά για πριν, ή μετά το μπάνιο.

Η παραλία είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις και τις ευκολίες που ζητούν για το μπάνιο τους, τα θαλάσσια και άλλα σπορ και την ηλιοθεραπεία τους.

Η πρόσβαση γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, ιδιωτικά και νοικιασμένα αυτοκίνητα, ή μοτοσικλέτες.

Κουκουναριές

Η  παραλία Κουκουναριές είναι πιο φημισμένη παραλία της Σκιάθου και μία από τις πιο γνωστές διεθνώς αμμουδιές της χώρας μας. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και ονομάζεται επίσης Χρυσή άμμος, χάρη στη χρυσαφένια λεπτή άμμο, που λάμπει κάτω από τον ήλιο.

Κατατάσσεται ανάμεσα στις 7 καλύτερες παραλίες του κόσμου! Τα κρυστάλλινα νερά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το δάσος με τα πεύκα και ο όμορφος υδροβιότοπος στης λίμνης Στροφιλίας δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο τοπίο!

Εκτός από τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά της, η παραλία αυτή προσφέρει μοναδική ευκαιρία για ξεκούραση και απόλαυση, αφού το πασίγνωστο δάσος των Κουκουναριών σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Από την παραλία των Κουκουναριών θα απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η περιοχή.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με δικό σας μεταφορικό μέσον, ταξί ή με την αστική συγκοινωνία του Δήμου η οποία είναι πολύ τακτική.

Μεγάλη Άμμος

Η μεγάλη αμμουδερή παραλία Μεγάλη Άμμος βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Σκιάθου.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή στον αναπτυσσόμενο τουριστικό οικισμό γύρω από την παραλία. Ιδιαίτερα αξίζει να προσέξετε τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα όμορφα γραφικά ουζάδικα που θα σας επιτρέψουν να έχετε ένα καλό γεύμα μετά από ένα εξίσου καλό μπάνιο.

Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ευκολίες για το κολύμπι στα καθαρά νερά της θάλασσας, την ηλιοθεραπεία και όλα τα σπορ στην θάλασσα και την αμμουδιά.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με πυκνά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα.

Λόγω της πολύ κοντινής απόστασης μπορείτε να έλθετε και με τα πόδια από την πρωτεύουσα.

Μπούρτζι

Μικρή βραχώδης παραλία βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του κάστρου στην μικρή χερσόνησο στο λιμάνι της Σκιάθου.

Η πρόσβαση στην παραλία Μπούρτζι με τα πόδια από τον δρόμο που οδηγεί στο Μπούρτζι.
Στην πόλη της Σκιάθου θα βρείτε πολλά καταλύματα για την διαμονή σας κάθε είδους και κατηγορίας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος κλπ.), όπως και πλήθος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης καφετέριες λόγω της γειτνίασης με τον οικισμό της πρωτεύουσας..

Φτελιά

Η αμμουδερή παραλία της Φτελιάς βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Σκιάθου.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή στον αναπτυσσόμενο τουριστικό οικισμό γύρω από την παραλία. Όπως και στη Μεγάλη Άμμο, αξίζει να «τιμήσετε» τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα όμορφα γραφικά ουζάδικα που θα σας επιτρέψουν να έχετε ένα καλό γεύμα μετά από ένα εξίσου καλό μπάνιο.

Η παραλία, πολύ καλά οργανωμένη και με καθαρά νερά προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ευκολίες για το κολύμπι, την ηλιοθεραπεία και όλα τα σπορ στην θάλασσα και την αμμουδιά.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με πυκνά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα. Λόγω της πολύ κοντινής απόστασης μπορείτε να έλθετε και με τα πόδια από την πρωτεύουσα.

Λαλάρια

Η φημισμένη παραλία Λαλάρια, Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας,  με τα πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο στρογγυλά βότσαλά της βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού.

Το όνομά της το οφείλει στα κατάλευκα, σχεδόν στρογγυλά βότσαλά της που στο τοπικό ιδίωμα λέγονται «λαλάρια». Τα βότσαλα δημιουργήθηκαν και εξακολουθούν να δημιουργούνται καθημερινά, εδώ και εκατομμύρια χρόνια, καθώς το λυσσασμένο αφρισμένο κύμα πέφτει με μεγάλη δύναμη πάνω στα κατάλευκα άσπρα βράχια της απότομης και απρόσιτης ακτής κάτω από την μανιασμένη δύναμη του δυνατού βοριά και αποσπά κομμάτια τους που μετά χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια γίνονται στρογγυλά βότσαλα.

 Ένα άγριο τοπίο, με βράχους και βοτσαλάκια, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Πολλοί επισκέπτες που αγαπούν την Σκιάθο θεωρούν ότι το νησί έγινε διάσημο στα πέρατα του κόσμου από τις φωτογραφίες αυτής της παραλίας.
Η παραλία, είναι απρόσιτη από την στεριά, δεν διαθέτει απολύτως τίποτα, εκτός από την απόλυτη ομορφιά του τοπίου. Η θάλασσα συνήθως ανήσυχη, η παραλία «αναστενάζει» καθώς τα «λαλάρια» ανακατεύονται από το κύμα, η γνωστή σε όλους μας από τις φωτογραφίες «Τρύπια Πέτρα» στέκει αγέρωχη και προστατεύει την παραλία και οι άσπροι εντυπωσιακοί βράχοι υψώνονται σχεδόν κατακόρυφα από την παραλία μέχρι ψηλά το φρύδι της γης.

Κάστρο

Στη βόρεια ακτή του νησιού, κάτω από την παλιά μεσαιωνική πόλη της Σκιάθου, βρίσκεται η παραλία του Κάστρου ακριβώς κάτω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου.  Η θέα προς το κάστρο είναι μαγευτική και τα νερά πεντακάθαρα.

Ο συνδυασμός ενός μπάνιου στα πεντακάθαρα νερά της με μία επίσκεψη στην παλιά πόλη του Κάστρου, είναι σίγουρα μία από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να παραλείψετε να ζήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σκιάθο. Στο Κάστρο μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με κάποιο από τα πλοιάρια που ξεκινούν κάθε μέρα από το λιμάνι της Σκιάθου. Αν αποφασίσετε να προσεγγίσετε το Κάστρο οδικώς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δρόμος (χωματόδρομος) σταματάει πριν το Κάστρο. Την υπόλοιπη απόσταση μέχρι τη θάλασσα περίπου 2 χιλιόμετρα, θα πρέπει να τη διανύσετε με τα πόδια.

Ξάνεμος

Στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις τρεις παραλίες του Ξανέμου. Βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Η πανοραμική θέα προς τη Σκόπελο και τα ευρήματα του προϊστορικού χωριού θα σας μαγέψουν!

Τσουγκριάς

Είναι ένα μικρό, καταπράσινο νησάκι, λίγο πιο νότια από το λιμάνι της Σκιάθου. Μπορείτε να πάτε με βάρκα μια ημερήσια εκδρομή και να απολαύσετε τα τυρκουάζ νερά και τον ήλιο, να περπατήσετε στο άλσος με τα πεύκα ή να επισκεφτείτε τη μικρή γραφική εκκλησία.

Μεγάλη Μπανάνα

Σε πολύ μικρή απόσταση από τις Κουκουναριές, μπορείτε με τα πόδια να φτάσετε στη Μεγάλη Μπανάνα.  Η παλαιότερη ονομασία του όρμου ήταν όρμος Κρασσά, αλλά στα χρόνια του '70 που ήταν από τις πρώτες παραλίες γυμνιστών.   Ανεπίσημα, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια παραλία γυμνιστών, στο νοτιοδυτικό τμήμα, χάρη στην απομονωμένη τοποθεσία της.

Θεωρείται από τις πιο κοσμικές παραλίες της Σκιάθου με beach bar, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ. Τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την ολοκάθαρη θάλασσα, η χρυσή αμμουδιά και ο υπέροχοςελληνικός ήλιος συμπληρώνουν τομοναδικό τοπίο.

Μερικές συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση στις παραλίες της Σκιάθου

  • Αν θέλετε λιγότερο κοσμικές παραλίες, θα πρέπει να επισκεφτείτε το βόρειο τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα τις παραλίες: Μαντράκι, 'Αγκιστρος ή Ασέληνος.
  • Κανονίστε μόνοι σας, χωρίς μεσίτη, τη διοργάνωση εκδρομών σε κοντινές παραλίες, γιατί σίγουρα θα σας στοιχίσει λιγότερο.
  • Μην ξεχάσετε να πάρετε κάμερα και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να αποθανατίσετε τα πανέμορφα τοπία, τους ανθρώπους και τα κτίρια. Η Σκιάθος προσφέρεται για ατελείωτες φωτογραφίες!
  • Σε παραλίες όπως οι Κουκουναριές, η Καναπίτσα και η Μεγάλη 'Αμμος, να δοκιμάστε θαλάσσια σπορ όπως, σκι, κρίκους ή πτώση με αλεξίπτωτο!
  • Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η παραλία στις Κουκουναριές σφύζει από ζωή και έχει πολύ κόσμο. Στη στάση του λεωφορείου, ακολουθείστε το μονοπάτι για τη Μπανάνα και όταν φτάσετε σε ένα σταυροδρόμι, στρίψτε αριστερά και θα βρεθείτε σε μια εξίσου μαγευτική, αλλά λιγότερο γνωστή και κοσμική παραλία, σαν τις Κουκουναριές
Βαθμολογήστε το:
Πρόσφατα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια. Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει.